OD Regio Arnhem en RUD Drenthe zijn in Q2 2023 begonnen met KaartViewer

Steeds meer Omgevingsdiensten zien de kracht van de KaartViewer suite van GeoNovation. Zeker waar OpenWave gebruikt wordt, zoals bij de ODRA, is het bijna vanzelfsprekend dat KaartViewer, door de perfecte aansluiting op OpenWave, gekozen wordt.

RUD Drenthe was voornamelijk aangewezen op de GIS viewer van de provincie Drenthe. Nu kunnen ze zelf aan de slag. Bij RUD Drenthe spreekt vooral ook de Drone functionaliteit in KaartViewer aan.

Beide OD’s: welkom bij ons KaartViewer community, waarbij nu al 9 OD’s zijn aangesloten.

Recap RoadShow dagen 2023

GeoNovation on the Road 2023! 

De afgelopen maand is Peter-Paul, samen met enkele collega’s, heel Nederland doorgereisd tijdens de RoadShow dagen. Zo konden organisaties vrijblijvend kennis maken met GeoNovation.  En wat was dat leuk!

Overal werd genoten van de heerlijke Limburgse vlaai, die uiteraard overal mee naartoe genomen was. De sessies waren eg interessant, Peter-Paul heeft iedereen, met zijn enthousiasme,  meegenomen in de wereld van KaartViewer. Maar ook onze gebruikers zijn aan het woord gekomen om hun toepassingen te tonen. Ook voor GeoNovation interessant om te zien! De informele sessies waren perfect om de dialoog met elkaar aan te gaan. En het was niet alleen maar luisteren, want met een spannende EscapeMap kon men zelf aan de slag met KaartViewer.

Iedereen die heeft bijgedragen aan de RoadShow dagen, hartelijk bedankt!

Nieuwsgierig geworden naar ons verhaal? Neem dan contact op met info@geonovation.nl

Keuze GeoPakhuis Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond valt op KaartViewer

Eind december 2020 heeft Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond onze inschrijving voor “Aanbesteding GeoPakhuis” als het beste beoordeeld. We zijn vanaf januari 2021 dan ook direct begonnen met de implementatie. Aangezien GeoServer reeds bekende software was voor de VRR, hebben we een snelle implementatie kunnen doen, waarbij veel focus ligt op kennisoverdracht.

We zien dat KaartViewer juist bij Veiligheidsregio’s een hele nuttige en efficiente tool kan zijn.  Natuurlijk voor de eigen organisatie, maar zeker ook voor externe klanten biedt KaartViewer een gebruiksvriendelijke geodata portaal, die de organisatie zelf kan inrichten en beheren.

11 oktober 2018 : KaartViewer Inspiratie Dag te Uden

U kunt nu aanmelden, klik hier!
Op onze eigen locatie d’n Office in Uden is onlangs een prachtige nieuwe conferentie ruimte ingericht. Daar zullen we op 11 oktober dan ook onze 6-de KaartViewer Inspiratie Dag gaan organiseren.
We hebben ’s morgens 3 afwisselende presentaties van externe sprekers. Centrale thema voor deze dag is “Common Ground”. Verder zal er veel aandacht zijn voor KaartViewer 3.0, waarbij het Beheer van KaartViewer in een geheel nieuw jasje is gestoken.
’s Middags gaan we meer in detail, waarbij onze gasten worden uitgedaagd om ook actief mee te doen.
GeoNovation organiseert deze dag voor de zesde keer. Ook dit jaar gaan we er voor zorgen dat u gastvrij wordt ontvangen (met vlaai natuurlijk!) en dat u de gehele dag niets te kort komt. Vanaf 16.00 uur sluiten we de dag af met een gezellige borrel.
Onze klanten zijn van harte welkom, maar ook niet-klanten kunnen op deze dag inspiratie op doen. Oftewel: iedereen is welkom.

Een kleine terugblik: in 2017 hebben we ons 5-jarig bestaan op feestelijke wijze gevierd. Een verslag hiervan is hierin te zien.

Februari-2018: GeoNovation ondersteunt de webservices van Dataland en JNET binnen de KaartViewer

Beide organisaties bieden data, zoals BRK, WOZ en KVK aan als webservices. De KaartViewer heeft aangetoond om hier perfect mee om te kunnen gaan. Binnen de KaartViewer kunnen deze bronnen getoond worden, maar ook gefilterd worden. Ook vrij zoeken naar een willekeurig kenmerk resulteert in het vinden van objecten die voldoen. Dit komt omdat de KaartViewer optimaal de WFS services inzet en doorzoekbaar maakt.