10 oktober 2019 : KaartViewer Inspiratie Dag te Venray

Op donderdag 10 oktober 2019 organiseren we wederom onze KaartViewer Inspiratie Dag. Een dag vol inspiratie, en vooral ook een dag om elkaar weer te ontmoeten. Zoals gewoonlijk is deze dag voor iedereen toegankelijk. Dus vraag gerust een collega mee. Ook zijn niet-KaartViewer gebruikers welkom, dus nodig eventueel ook uw collega’s van buurgemeenten uit.

De locatie is Venray, in zaal Zeven bij hotel Asteria. Deze locatie bevindt zich direct aan de snelweg A73, en is ook per trein goed bereikbaar.

Ons centrale thema zal dit jaar gericht zijn op hoe gemeenten hun burgers nog beter kunnen voorzien van actuele en nuttige (locatiegerichte) informatie. GeoNovation komt, naast een Geo-afdeling, gelukkig ook steeds meer in contact met een afdeling Communicatie. Als die afdeling gaat inzien dat locatiegerichte informatie nuttig kan zijn, dan kan Geodata ook extern echt een rol gaan spelen.  We hebben interessante sprekers uitgenodigd, die vanuit hun ervaring gaan spreken over toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid.

Verder presenteren we de nieuwe KaartViewer Beheer omgeving. Deze is geheel vernieuwd, en biedt voor de beheerder veel nieuwe functionaliteiten, zoals autorisatie per kaartlaag, flexibeler beheer van presentaties van kaartlagen, categoriseren a la QGIS, kaartlaag groepen die in 1 keer aan een website kunnen worden toegevoegd, een stap-voor-stap beheer met online documentatie. s’ Middags gaat u in een workshop zelf kennismaken met de nieuwe Beheeromgeving.

Zet deze datum alvast in uw agenda!