DataPortaal

Gemakkelijk geodata raadplegen op één locatie zonder te veel tijd kwijt zijn aan het zoeken? Dat is waar we het DataPortaal voor hebben ontwikkeld. Nadat deze wens al enkele jaren geleden werd genoemd zijn we vooral vanwege de vraag van gemeente Amstelveen begin 2022 gestart met het ontwikkelen van het DataPortaal.

Waar wij ons in onderscheiden? Waar sommige portalen vooral “administratief” zijn ingericht, met een simpele mogelijkheid tot kaartgebruik en geometrische functies en andere juist “kaartgericht” met de nodige administratieve beperkingen, is het gerealiseerde DataPortaal een positieve mix tussen een administratief gericht en een kaartgericht portaal. Zo bieden we gebruikers die denken in Excel (administratief) en gebruikers die denken in Google Maps (kaartgericht) een oplossing.

Met het KaartViewer DataPortaal zorgen we ervoor dat beheerders de mogelijkheid krijgen om datasets op een uniforme manier aan te bieden. Ook zijn functionaliteiten zoals filteren, tabel-, kaart- en grafiekweergave (BI) eenvoudig te gebruiken. Deze functionaliteiten dragen bij aan datagedreven werken.

Het DataPortaal is ook geschikt voor het publiceren van data zonder geometrie. Alle functionaliteiten blijven beschikbaar, maar zonder kaartweergave. Dit maakt het een veelzijdige inzetbare oplossing. En, de kaarten van het DataPortaal kunnen standalone op een website geplaatst en opgestart worden.