8 nieuwe gemeenten die KaartViewer zijn gaan gebruiken

Afgelopen 3 maanden zijn 8 gemeenten toegevoegd aan de lijst van KaartViewer gebruikers. De Kempengemeenten, gemeente Venray en gemeente Bergen. Daarmee komt het totaal op 75 gemeenten, die KaartViewer voor intern en extern gebruik inzetten, voor hun ambtenaren en voor hun burgers. We zien dat er steeds meer belangstelling is voor het totaalpakket wat KaartViewer biedt: een 2D en 3D GIS viewer in één, een gebruiksvriendelijk (Open) Data Portaal, en om burgerparticipatie te bevorderen: de GeoComponent, de Melding applicatie en KaartVerhaal. Elke gemeente heeft de beschikking over al deze tools zonder extra meerkosten.

Vlaaimoment in de raadzaal van de gemeente Venray

Daarnaast hebben we wederom 2 Omgevingsdiensten toe mogen voegen, en is de interesse vanuit ingenieursbureaus heel opvallend toegenomen. Zo heeft DAGnl onlangs ook het contract ondertekend om aan de slag te gaan met KaartViewer.

Innovatieve software voor effectief openbare ruimtebeheer

Ontdek onze KaartViewer tijdens vakbeurs Openbare Ruimte. 27 & 28 september 2023 in de Jaarbeurs Utrecht. Aanmelden klik hier.

Graag presenteert GeoNovation tijdens de vakbeurs Openbare Ruimte u de vernieuwde KaartViewer Suite.

Deze dynamische software om objecten op de kaart te raadplegen en te beheren, heeft sinds kort ook BI-functionaliteit en een handige meldingen app.

Met KaartViewer kunt u zelf u ketengerichte registratie processen inrichten, waardoor u een duidelijk overzicht creëert op de kaart. Niet alleen voor intern gebruik, maar zeker ook voor extern, bijvoorbeeld voor het melden van de aanwezigheid van eikenprocessierupsen.

De mogelijkheden van KaartViewer zijn divers en onze klanten maken op creatieve wijze gebruik van onze software. Zo beheren ze met behulp van KaartViewer het onderhoud en de inspecties van grondwaterputten. Of maken organisaties van onze software gebruik om het beheer van de openbare ruimte nauwkeurig te plannen, uit te voeren en te controleren. Bijvoorbeeld in opdracht van een provincie.

Voorbeeld gebruik KaartViewer door provincie. U ziet een DataPortaal en kaartbeeld

KaartViewer biedt u een gebruiksvriendelijke oplossing voor het beheer van objecten die van belang zijn voor de processen in uw organisatie

Of u nu groenbeheerder bent, een manager, werkvoorbereider, met KaartViewer kunt u uw processen optimaliseren en efficiënter werken. Ook voor kleinere organisaties kan KaartViewer interessant zijn.

Bezoek onze stand 4.4.50, in hal 4. Daar demonstreren wij u graag de mogelijkheden. Tot dan!

OD Regio Arnhem en RUD Drenthe zijn in Q2 2023 begonnen met KaartViewer

Steeds meer Omgevingsdiensten zien de kracht van de KaartViewer suite van GeoNovation. Zeker waar OpenWave gebruikt wordt, zoals bij de ODRA, is het bijna vanzelfsprekend dat KaartViewer, door de perfecte aansluiting op OpenWave, gekozen wordt.

RUD Drenthe was voornamelijk aangewezen op de GIS viewer van de provincie Drenthe. Nu kunnen ze zelf aan de slag. Bij RUD Drenthe spreekt vooral ook de Drone functionaliteit in KaartViewer aan.

Beide OD’s: welkom bij ons KaartViewer community, waarbij nu al 9 OD’s zijn aangesloten.

GeoBuzz 2023

Wij kijken terug op een geslaagde GeoBuzz dagen. Dit jaar op een nieuwe locatie, buiten, in Amersfoort. Gelukkig scheen de zon scheen volop en was de sfeer goed. Onze exotisch ingerichte tent heeft veel mensen ontvangen. Iedereen die een van de dagen langs is gekomen, bedankt voor uw komst!

 

Als u ons bezocht heeft en nog vragen heeft,  stuur ons gerust een bericht! Dit kan via info@geonovation.nl.

 

Recap RoadShow dagen 2023

GeoNovation on the Road 2023! 

De afgelopen maand is Peter-Paul, samen met enkele collega’s, heel Nederland doorgereisd tijdens de RoadShow dagen. Zo konden organisaties vrijblijvend kennis maken met GeoNovation.  En wat was dat leuk!

Overal werd genoten van de heerlijke Limburgse vlaai, die uiteraard overal mee naartoe genomen was. De sessies waren eg interessant, Peter-Paul heeft iedereen, met zijn enthousiasme,  meegenomen in de wereld van KaartViewer. Maar ook onze gebruikers zijn aan het woord gekomen om hun toepassingen te tonen. Ook voor GeoNovation interessant om te zien! De informele sessies waren perfect om de dialoog met elkaar aan te gaan. En het was niet alleen maar luisteren, want met een spannende EscapeMap kon men zelf aan de slag met KaartViewer.

Iedereen die heeft bijgedragen aan de RoadShow dagen, hartelijk bedankt!

Nieuwsgierig geworden naar ons verhaal? Neem dan contact op met info@geonovation.nl

Succesvolle workshopdag voor KaartViewer beheerders

Een dag samen leren, bijkletsen, lekker lunchen en vooral plezier hebben. Dat was de workshopdag voor KaartViewer beheerders afgelopen 9 mei. Dit jaar hadden we voor het eerst een tweede workshopdag, naast de jaarlijkse workshopdag tijdens de klantendag, georganiseerd.

Het was een geslaagde dag met 14 deelnemers. We vonden het erg leuk om iedereen te verwelkomen bij ons kantoor in Uden.  Er was voldoende ruimte  om in contact te komen met andere beheerders. Vaak heel waardevol omdat iedereen toch anders tegen dingen aankijkt. Daarnaast was het een moment om nieuwe vaardigheden te leren en waardevolle tips te krijgen en natuurlijk een exclusief kijkje van de nieuwste ontwikkelingen.

Deelnemers, bedankt!

Verkiezingsuitslagen gevisualiseerd met het DataPortaal

Onlangs heeft gemeente Hoeksche Waard het DataPortaal in samenwerking met GeoNovation ingezet voor de visualisatie van de verkiezingsuitslagen. Het resultaat is veelbelovend! 

Al een aantal jaren visualiseren we voor verschillende gemeenten de verkiezingsuitslagen, dit jaar voor het eerst met het DataPortaal.
 

 

De functionaliteit is als volgt:

  • Vooraf stemlocaties zichtbaar maken met alle informatie over toegankelijkheid  en tijden
  • Uitslagen kunnen als (doorzoekbare) tabel gepubliceerd worden
  • Uitslagen van elk stembureau zijn op de kaart op te vragen
  • Uitslagen kunnen per partij getoond worden over verschillende stembureaus
  • Grafieken kunnen van een hele gemeente of van een specifiek stembureau getoond worden

Bekijk de oplossing via: Hoeksche Waard op Kaart

Gemeente Hoeksche Waard: ‘De mooie visualisatie nodigt  uit om het dataportaal verder te gaan ontwikkelen’

Het grote voordeel van het visualiseren van de verkiezingsdata in het DataPortaal is wederom de combinatie tussen tabel, grafiek en kaart!

Meer informatie over ons dataportaal? Neem dan contact op met info@geonvation.nl of bekijk: Dataportaal

Oja, volg ons ook op:    & 

DataPortaal lancering!

Donderdag 16 maart hebben wij in een online webinar voor onze klanten de definitieve versie van het KaartViewer DataPortaal gelanceerd. Geo-data publiceren, maar dan geheel data-gedreven. Onze klanten zien dit als een perfecte aanvulling op onze GIS applicatie KaartViewer.

 

De gemeente Amstelveen heeft een grote bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van het DataPortaal. Zij hebben dan ook trots het Amstelveen/Aalsmeer DataPortaal gepresenteerd aan onze gebruikersgroep. Ze gaan dit eerst intern gebruiken, en dus voor hun eigen ambtenaren inzetten. Daarna zal het portaal voor iedereen beschikbaar zijn.

We hebben echt een nieuwe manier gevonden om geo-data en ook niet-geodata gebruiksvriendelijk te publiceren. Het DataPortaal maakt het mogelijk om data op een uniforme manier te delen, ook als daar geen geometrie bij hoort (geen punt op een kaart, maar Excel). Alles blijft werken, maar dan zonder kaartweergave, dat maakt het een veelzijdige oplossing.

Binnenkort gaan andere organisaties, die KaartViewer nu al gebruiken, hier ook gebruik van maken. Onze strategie is en blijft: geen maatwerk of modules, alle tools, die we ontwikkelen, zijn direct voor al onze klanten beschikbaar!

Mike Voermans (Software Engineer GeoNovation): ‘We hebben veel gespard om tot de beste oplossing te komen. De korte lijntjes en prettige samenwerking maakte het een speciaal project’

Meer over ons dataportaal via: Onze oplossingen – DataPortaal of neem contact op met info@geonovation.nl

Volg ons ook op:   

 

 

De positieve ervaring van gemeente Vijfheerenlanden met EscapeMap

Gemeente Vijfheerenlanden laat hun medewerkers kennis maken met KaartViewer aan de hand van EscapeMap workshops. Inmiddels hebben al zeven teams deelgenomen en zijn de reacties ronduit positief. De volgende sessies staan zelfs al gepland. In dit verhaal vertellen Ron Binneveld en Hans Koudijs over hun ervaring en aanpak van de EscapeMap.

Sinds 2021 is gemeente Vijfheerenlanden klant van GeoNovation. Inmiddels is de KaartViewer goed gevuld en wilden ze de mogelijkheden van KaartViewer graag intern promoten. Ron geeft aan: ‘EscapeMap kwam als geroepen, anders hadden we zelf iets moeten bedenken om onze gebruikers te trainen’. Tijdens de KaartViewer (EscapeMap) workshops leren Ron en Hans de gebruiker de mogelijkheden van KaartViewer met behulp van EscapeMap. Men lost daarbij KaartViewer gerelateerde puzzels op. Denk hierbij aan vragen zoals: ‘hoeveel panden met woonfunctie liggen er binnen straal van 1 km rondom windmolen x of wat is de hoogte van toren x. Het mooie hiervan is dat er direct een visuele terugkoppeling op de kaart plaats vindt of een gegeven antwoord goed of fout is. Door middel van de workshops hopen Hans en Ron hun collega’s op ideeën te brengen om hun werk beter en makkelijker te kunnen doen met de kracht van KaartViewer.

Hans: ‘We hopen hiermee de kwaliteit van dienstverlening te verhogen’’.

Eén van de vragen uit de EscapeMap van Gemeente Vijfheerenlanden

Het laten zien van de mogelijkheden van KaartViewer aan gebruikers is één ding, maar EscapeMap maakt het verhaal een stuk sterker omdat iemand echt zelf de viewer kan ontdekken. ‘EscapeMap vormt een mooie rode draad om alle functionaliteit uit te leggen, het zou een onderdeel moeten zijn van elke KaartViewer implementatie’ aldus Ron. Beide geven ze aan dat het leuk is om te zien dat mensen geconcentreerd bezig zijn met het spel tijdens de workshops. Mensen helpen elkaar, sommige hebben even ruzie met het systeem, maar uiteindelijk is het goed om te zien dat het aanspreekt.
Samen met een consultant van GeoNovation is Ron aan de slag gegaan met het maken van de EscapeMap.

Ron: ‘De technische inrichting aan de achterkant moet je even snappen, het zit echt slim in elkaar. Dus dat kan ook een beetje complex zijn. Maar zodra dat duidelijk is kan je heel makkelijk zelf een EscapeMap in elkaar zetten!

Ron die de EscapeMap demonstreert

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EscapeMap is begonnen tijdens de GeoWeek om kinderen kennis te laten maken met het geo werkveld. Inmiddels wordt EscapeMap al bij zes klanten breed ingezet als trainingsmiddel voor de eindgebruikers. EscapeMap is dus een soort platform om gebruikers mee te nemen in de KaartViewer functionaliteit, toegespitst op eigen data. Dat is volgens Hans en Ron ook direct de meerwaarde, je hebt letterlijk iets om te laten zien aan je medewerkers en bent niet alleen aan het zenden.

Enthousiast geworden van het verhaal van gemeente Vijfheerenlanden en ook geïnteresseerd in EscapeMap? Wij vertellen u er graag meer over. Neem dan contact op met info@geonovation.nl of via de helpdesk.