EscapeMap bij de eerste klant en meer!

EscapeMap als leermiddel
De afgelopen maanden zijn wij druk bezig geweest met het ontwikkelen van EscapeMap. Tijdens de GeoWeek (initiatief van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG)) hebben wij middelbare scholieren kennis laten maken met de functionaliteiten van KaartViewer met behulp van EscapeMap. De lessen zijn verzorgd door Nina Jakobs en Roos Pellaers en zijn gegeven op O.R.S. Lek en Linge, vestiging de Lingeborgh en op het CSB in Amsterdam (zie link naar LinkedIn bericht) .

Met EscapeMap zijn de leerlingen na een korte introductie zelfstandig aan de slag gegaan om de weg door KaartViewer te ontdekken. Op die manier hebben ze op een speelse en uitdagende manier kennis gemaakt met het geo-werkveld.

Fotorapportage lessen tijdens de GeoWeek

Eerste KaartViewer gemeente aan de slag met EscapeMap
En door! Wij vinden het erg leuk om te melden dat gemeente Vijfheerenlanden de eerste klant is die gebruik maakt van EscapeMap om collega’s kennis te laten maken met KaartViewer. De eerste stappen om dit te realiseren zijn inmiddels gezet. Zij willen ervoor zorgen dat (nieuwe) gebruikers op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de KaartViewer omgeving. Dus in plaats van alleen luisteren naar uitleg, gaat men direct zelf aan de slag.

Voorbeeld EscapeMap: Op de kaart is te zien dat een fout antwoord een rode markering krijgt, een goed antwoord een groene, met bijvoorbeeld een letteraanwijzing om vervolgens de ‘sleutelvraag’ (linksboven sleutelicoon) te kunnen beantwoorden voor het speleffect.

Ook interessant voor u?
Wij bieden EscapeMap in verschillende vormen aan. Een consultant implementeert de EscapeMap ‘basis’ in uw eigen KaartViewer omgeving, waarna u zelfstandig of met ondersteuning van ons uw eigen EscapeMap, toegespitst op uw eigen use cases én data, in elkaar kunt zetten!

Interesse in EscapeMap voor uw eigen KaartViewer omgeving? Wij vertellen u er graag meer over. Neem dan contact met een GeoNovation medewerker, via de helpdesk of mail direct naar roos@geonovation.nl.