IconenViewer / IconenApp steeds populairder

In oktober 2018 heeft GeoNovation de IconenViewer gelanceerd: een eenvoudige “mobile-first” Viewer, die beheerd wordt binnen KaartViewer. Organisaties krijgen hiermee de mogelijkheid om data op een zeer eenvoudige wijze te publiceren en beschikbaar te maken voor eindgebruikers. Natuurlijk zeer geschikt voor mobiel gebruik, maar ook voor Desktop gebruik. Eindelijk zal ook de afdeling Communicatie blij zijn met deze ontwikkeling. De interface kan qua kleuren en design helemaal wordt toegespitst op de eigen omgeving.
Zo heeft de gemeente Maastricht de IconenViewer voor haar burgers beschikbaar gesteld. Maar ook zien we dat gemeenten zoals Deurne, Hoeksche Waard, Nijmegen druk bezig zijn om de IconenViewer beschikbaar te stellen.
GeoNovation biedt nu ook de mogelijkheid om deze als App in de AppleStore of Playstore te plaatsen. De gemeente Horst lanceert binnenkort haar Horst a/d Maas 800 jaar App, waarin evenementen en erfgoed wordt gepubliceerd. Ook Maastricht heeft Maastricht voor de Burger beschikbaar als App.
De inhoud van de App blijft bij de eigen organisatie liggen en wordt dynamisch toegevoegd aan de App. Men kan dus zelf bepalen welke kaartlagen en kaartgroepen gepubliceerd worden en op welk moment de data in de App beschikbaar moet komen.