Projecten

GeoNovation heeft het afgelopen jaar diverse projecten uitgevoerd.

Gemeente Nijmegen: extensie op GeoMedia SDIPortal
Voor de Gemeente Nijmegen heeft GeoNovation een extensie gemaakt op de GeoMedia SDIPortal van Intergraph. De focus ligt hierbij op de verrijking van de administratieve gegevens. Doordat de SDIPortal alleen maar WMS attributen (via GetFeatureInfo) kan tonen, was de behoefte ontstaan om deze attributen te verrijken en koppelen aan andere administratieve services. Doordat deze generiek is ingestoken en er een webbased beheeromgeving is gerealiseerd, kan de gemeente Nijmegen zelf sturen welke gegevens er getoond worden bij een klik in de kaart.

GeoNovation heeft het mogelijk gemaakt om de extensie toe te passen in een OpenLayers omgeving. Hierdoor is een zeer gebruiksvriendelijke kaartviewer ontstaan waarbij de focus ligt op het tonen van administratieve gegevens. Door PDOK services te gebruiken en te combineren met elkaar is er een complete en zeer doeltreffende kaartviewer ontstaan.

 

 


GeoFort: interactieve plattegrond
Medewerkers van GeoFort gebruiken GeoNote.nl om de attracties op kaart te prikken.
Op de website van GeoFort is een eenvoudige viewer beschikbaar van deze attracties. Het beheer is zeer eenvoudig en de viewer blinkt uit in eenvoud en vormgeving.


SecureInAir: plugin voor Helirama’s
SecureInAir maakt via een onbemande helicopter zeer fraaie obliek foto’s.
Het was al mogelijk deze in een 360-graden viewer te bekijken. SecureInAir heeft de vraag gesteld of het mogelijk is om simpelweg op een object (bv. gebouw) te klikken, en te laten zien welke Helirama’s geschikt zijn voor het object.
In een eenvoudige innovatieve interface worden de verschillende aanzichten direct in beeld gebracht. Er wordt automatisch ingezoomd op het object. De reacties van gebruikers zijn zeer positief omdat de Helirama’s nu ook procesmatig kunnen worden ingezet. Door het toevoegen van een afwerklijst kunnen objecten één voor één worden bekeken en becommentarieerd.
SecureInAir gebruikt GeoNote.nl om offertes te maken voor te vliegen routes. De locaties van de Helirama’s worden automatisch geregistreerd in GeoNote.nl .


GeoHoek: taxatie van bedrijfspanden
Huygenhoek Taxaties zijn via Ruimteschepper met GeoNovation in contact gekomen.
Dankzij de innovatieve werkwijze bieden zij nu het scherpste tarief in de markt voor brandverzekeringen taxaties.
Dit dankzij een applicatie die op IPAD te gebruiken is. De BAG geometrie (uit PDOK) wordt gebruikt om exacte oppervlaktes en omtrekken te berekenen. Via de Excel-achtige interface kunnen de vloer, gevels, daken en secundaire objecten razendsnel worden geregistreerd. Vooral het gebruiksgemak en de accurate berekeningen zijn een grote aanwinst voor de taxateurs. Dit kan bij het te taxeren pand worden gedaan.