Terugblik 10 jaar GeoNovation

2012

Op 17 oktober 2012 wordt GeoNovation B.V. opgericht. De eerste “pitch” vind al snel plaats in Tilburg tijdens een PDOK gebruikersbijeenkomst.

 

Peter-Paul krijgt rond oktober 2012 de opdracht van de gemeente Nijmegen om een viewer te maken voor de Historische Kaart van Nijmegen. Dit is het begin van KaartViewer! Enkele maanden later neemt de gemeente contact op om ook eens te kijken of deze viewer ook als interne GISViewer ingezet kan worden.

2013

In 2013 wordt de KaartViewer generiek gemaakt. Daardoor kunnen ook de eerste andere klanten, zoals Cobra, gemeente Diemen, gemeente Hoorn & gemeente Maastricht KaartViewer gaan inzetten. Ook wordt dit jaar het eerste contact gelegd met de HAS, Geo Media & Design, wat een begin is van een lange en leuke samenwerking met o.a. John Ypma van de HAS.

2014

In maart 2014 was, samen met Nexpri, de lancering van de RIN kaart: Risico Index Natuurbranden kaart voor Veiligheidsregios (IFV). Dit helemaal gebaseerd op de generieke KaartViewer met inhoudelijke aanvullingen vanuit Nexpri. Ook in 2014 maakten we de eerste verkiezingsuitslagen-websites via KaartViewer.

2015

Op donderdag 28 mei 2015 organiseerde GeoNovation te Venray de eerste ‘KaartViewer Inspiratie Dag’. Hier is de presentatie nog beschikbaar, en ook nog een demofilmpje van KaartViewer in 2015. Leuke reacties destijds!

 

 

 

 

2016

In januari 2016 heeft GeoNovation een filmpje gepubliceerd over de KaartViewer mogelijkheden.

2019

Voor onze KaartViewer Inspiratie Dag hebben we een leuke film gemaakt, genaamd “Gemeente voor de Burger”. Je kunt het hier terugzien. Erg leuk en nog steeds actueel!

2022

Op 22 maart 2022 zijn gebruikers van KaartViewer uitgenodigd om te vertellen over hun toepassingen in KaartViewer, tijdens de DiS Online Sessie vanuit de Overheid (MinBzk). Dit was een online sessie, en is hier terug te zien.