Webinar GeoComponent

Voldoen aan Digitale Toegankelijkheid: de GeoComponent voor embedden in CMS

Per eind september worden de eisen van Digitale Toegankelijkheid van kracht voor overheden. Uit https://www.digitoegankelijk.nl/uitleg-van-eisen/geo-informatie : “Helaas zijn er nog geen eenvoudig toe te passen kaart-applicaties beschikbaar die volledig toegankelijk zijn.” Hier willen we met de KaartViewer GeoComponent wel aan gaan voldoen!
Dit betekent vooral:

1. Als er objecten op de kaart worden getoond, dan kun je die objecten ook in een lijst weergeven.

2. Zijn het veel objecten, biedt dan de mogelijkheid om deze te filteren en sorteren.

3. Als de kaart illustratief wordt gebruikt (bijvoorbeeld een historische kaart), beschrijf dan het onderwerp van de kaart, het afgebeelde gebied, de maker en het jaartal.

4. Bij kaarten waarop gegevens worden getoond rond een bepaalde locatie geef je als alternatief een formulierveld waarin de bezoeker de gewenste locatie kan invoeren, en toon je de resultaten voor die locatie (bijvoorbeeld in een straal rond de locatie) in een lijst.

5. Zorg dat alle functies met alleen het toetsenbord te bereiken en gebruiken zijn

Dit zijn precies de uitgangspunten van de KaartViewer GeoComponent.

Meer info ook bij: https://www.digitoegankelijk.nl/wetgeving/specifieke-situaties/online-kaarten-en-karteringsdiensten

We laten in dit webinar zijn waar we nu staan met de GeoComponent. In Nijmegen is dit project gestart, en nu ook live op de Nijmeegse website. De afgelopen tijd zijn we verder gegaan met het flexibeler inrichten. We hebben contacten gelegd met CMS-bouwers, zodat onze manier van werken ook door hun geaccepteeerd wordt.

De huidige versie van KaartViewer 2020 (1 juli 2020) heeft de GeoComponent in zich. De nieuwe versie van 1 oktober 2020 laten we in dit webinar zien: hoe te configureren en hoe toe te passen.

De PDF van deze sessie is hier beschikbaar: https://helpdesk.kaartviewer.nl/webinars/Webinar GeoComponent.pdf

Hele webinar van 10 september is hier in te zien: https://geonovation-b-v.webinargeek.com/watch/replay/651082/0c44415a742000f2ae18fd5459d993ec/