KaartViewer Inspiratie Dag (12 okt) + Workshopdag (13 okt)

Op 12 oktober 2021 heeft GeoNovation de 9-de KaartViewer Inspiratie Dag georganiseerdDeze dag is door een 70-tal gasten bezocht.  We hadden een mooie diversiteit aan sprekers:

 • Camille van der Harten – GeoBusiness NL
 • Peter-Paul (GeoNovation) – Ontwikkelingen bij GeoNovation en KaartViewer
 • Harald Inen (ODNZKG) : KaartViewer API als proces-ondersteunend hulpmiddel bij Meldpunt overlast Tata Steel
 • Martin Kodde (Geodelta) : 3D data binnen GIS viewers

In de middag waren vooral onze gebruikers aan het woord. Op het einde van de middag was er een paneldiscussie over de SAAS Architectuur.  Al met al een mooi gevulde dag, die daarna gezellig werd afgesloten met een borren , en een avondprogramma.

Op 13 oktober 2021 organiseerden wij tevens een Workshop trainingsdag.

De volgende 3 thema’s werden in workshop-vorm toegelicht en op een laptop uitgewerkt:

 1. inzet van de GeoComponent, wat komt er allemaal bij kijken
 2. inzet van de API’s, hoe kan een website worden uitgebreid met de slimme API’s van KaartViewer
 3. het opzetten van een generiek Data Portaal mbv. CKAN, en wat is de rol van KaartViewer (Beheer) daarin

KaartViewer Kennismakings Webinar Voorjaar 2021

GeoNovation organiseert een Webinar, waarbij geïnteresseerden vrijblijvend kunnen kennismaken met KaartViewer.

Wanneer?

Op vrijdag 26 februari 2021 om 10.00 uur tot 11.30 uur

Op maandag 1 maart 2021 om 14.00 uur tot 15.30 uur

Waar?

Via een TEAMS link. Wanneer u zich aanmeldt versturen wij de link naar u toe.

Wat is de inhoud?

Geo Informatie wordt steeds belangrijker. Daarom is het goed om te zien dat er software is, die zicht richt op het efficiënt publiceren van Geo Data. Steeds meer bronnen komen als webservices en API’s beschikbaar. KaartViewer is daar optimaal voor ingericht.  De ontwikkeling van KaartViewer is 8 jaar geleden gestart en wordt continu uitgebreid met gebruikerswensen en overheidseisen.

Na een korte introductie van ons bedrijf, zullen we de functionaliteiten en de nieuwe ontwikkelingen laten zien van KaartViewer.

We laten zien dat KaartViewer “intern” bruikbaar is als GIS viewer, maar juist ook voor “externen” diverse visualisatiemogelijkheden biedt.

Programma presentatie (ca. 1 uur)

 • Wie is GeoNovation en zijn onze klanten
 • Architectuur KaartViewer (componenten)
 • Haal Centraal (BRK Bevragen)
 • Geometrische relaties
 • Verschillende verschijningsvormen met 1 beheeromgeving
 • Muteren (inspecties en meldingen)

Ruimte voor vragen (ca. 30 minuten)

 

Meld je aan door een email te sturen naar: info@geonovation.nl .  Vermeld daarin je naam en organisatie en eventueel je tel. nr. .
De gegevens hiervan zullen we slechts een keer gebruiken voor dit webinar.

10 oktober 2019 : KaartViewer Inspiratie Dag te Venray

Op donderdag 10 oktober 2019 organiseren we wederom onze KaartViewer Inspiratie Dag. Een dag vol inspiratie, en vooral ook een dag om elkaar weer te ontmoeten. Zoals gewoonlijk is deze dag voor iedereen toegankelijk. Dus vraag gerust een collega mee. Ook zijn niet-KaartViewer gebruikers welkom, dus nodig eventueel ook uw collega’s van buurgemeenten uit.

De locatie is Venray, in zaal Zeven bij hotel Asteria. Deze locatie bevindt zich direct aan de snelweg A73, en is ook per trein goed bereikbaar.

Ons centrale thema zal dit jaar gericht zijn op hoe gemeenten hun burgers nog beter kunnen voorzien van actuele en nuttige (locatiegerichte) informatie. GeoNovation komt, naast een Geo-afdeling, gelukkig ook steeds meer in contact met een afdeling Communicatie. Als die afdeling gaat inzien dat locatiegerichte informatie nuttig kan zijn, dan kan Geodata ook extern echt een rol gaan spelen.  We hebben interessante sprekers uitgenodigd, die vanuit hun ervaring gaan spreken over toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid.

Verder presenteren we de nieuwe KaartViewer Beheer omgeving. Deze is geheel vernieuwd, en biedt voor de beheerder veel nieuwe functionaliteiten, zoals autorisatie per kaartlaag, flexibeler beheer van presentaties van kaartlagen, categoriseren a la QGIS, kaartlaag groepen die in 1 keer aan een website kunnen worden toegevoegd, een stap-voor-stap beheer met online documentatie. s’ Middags gaat u in een workshop zelf kennismaken met de nieuwe Beheeromgeving.

Zet deze datum alvast in uw agenda!