De positieve ervaring van gemeente Vijfheerenlanden met EscapeMap

Gemeente Vijfheerenlanden laat hun medewerkers kennis maken met KaartViewer aan de hand van EscapeMap workshops. Inmiddels hebben al zeven teams deelgenomen en zijn de reacties ronduit positief. De volgende sessies staan zelfs al gepland. In dit verhaal vertellen Ron Binneveld en Hans Koudijs over hun ervaring en aanpak van de EscapeMap.

Sinds 2021 is gemeente Vijfheerenlanden klant van GeoNovation. Inmiddels is de KaartViewer goed gevuld en wilden ze de mogelijkheden van KaartViewer graag intern promoten. Ron geeft aan: ‘EscapeMap kwam als geroepen, anders hadden we zelf iets moeten bedenken om onze gebruikers te trainen’. Tijdens de KaartViewer (EscapeMap) workshops leren Ron en Hans de gebruiker de mogelijkheden van KaartViewer met behulp van EscapeMap. Men lost daarbij KaartViewer gerelateerde puzzels op. Denk hierbij aan vragen zoals: ‘hoeveel panden met woonfunctie liggen er binnen straal van 1 km rondom windmolen x of wat is de hoogte van toren x. Het mooie hiervan is dat er direct een visuele terugkoppeling op de kaart plaats vindt of een gegeven antwoord goed of fout is. Door middel van de workshops hopen Hans en Ron hun collega’s op ideeën te brengen om hun werk beter en makkelijker te kunnen doen met de kracht van KaartViewer.

Hans: ‘We hopen hiermee de kwaliteit van dienstverlening te verhogen’’.

Eén van de vragen uit de EscapeMap van Gemeente Vijfheerenlanden

Het laten zien van de mogelijkheden van KaartViewer aan gebruikers is één ding, maar EscapeMap maakt het verhaal een stuk sterker omdat iemand echt zelf de viewer kan ontdekken. ‘EscapeMap vormt een mooie rode draad om alle functionaliteit uit te leggen, het zou een onderdeel moeten zijn van elke KaartViewer implementatie’ aldus Ron. Beide geven ze aan dat het leuk is om te zien dat mensen geconcentreerd bezig zijn met het spel tijdens de workshops. Mensen helpen elkaar, sommige hebben even ruzie met het systeem, maar uiteindelijk is het goed om te zien dat het aanspreekt.
Samen met een consultant van GeoNovation is Ron aan de slag gegaan met het maken van de EscapeMap.

Ron: ‘De technische inrichting aan de achterkant moet je even snappen, het zit echt slim in elkaar. Dus dat kan ook een beetje complex zijn. Maar zodra dat duidelijk is kan je heel makkelijk zelf een EscapeMap in elkaar zetten!

Ron die de EscapeMap demonstreert

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EscapeMap is begonnen tijdens de GeoWeek om kinderen kennis te laten maken met het geo werkveld. Inmiddels wordt EscapeMap al bij zes klanten breed ingezet als trainingsmiddel voor de eindgebruikers. EscapeMap is dus een soort platform om gebruikers mee te nemen in de KaartViewer functionaliteit, toegespitst op eigen data. Dat is volgens Hans en Ron ook direct de meerwaarde, je hebt letterlijk iets om te laten zien aan je medewerkers en bent niet alleen aan het zenden.

Enthousiast geworden van het verhaal van gemeente Vijfheerenlanden en ook geïnteresseerd in EscapeMap? Wij vertellen u er graag meer over. Neem dan contact op met info@geonovation.nl of via de helpdesk.

 

Plaats een reactie