GeoNovation aangesloten bij GeoBusiness Nederland

GeoBusiness Nederland is de branchevereniging voor bedrijven die werken met geo-informatie. GeoBusiness biedt een platform voor samenwerking tussen haar leden en andere bedrijven, overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties, brancheorganisaties en onderzoek-, onderwijs- en wetenschapsinstellingen.

Sinds mei 2019 heeft GeoNovation zich aangesloten. We zijn hiermee meer betrokken bij de ontwikkelingen en zullen ook aanwezig zijn bij de diverse events, die GeoBusiness organiseert.

IconenViewer / IconenApp steeds populairder

In oktober 2018 heeft GeoNovation de IconenViewer gelanceerd: een eenvoudige “mobile-first” Viewer, die beheerd wordt binnen KaartViewer. Organisaties krijgen hiermee de mogelijkheid om data op een zeer eenvoudige wijze te publiceren en beschikbaar te maken voor eindgebruikers. Natuurlijk zeer geschikt voor mobiel gebruik, maar ook voor Desktop gebruik. Eindelijk zal ook de afdeling Communicatie blij zijn met deze ontwikkeling. De interface kan qua kleuren en design helemaal wordt toegespitst op de eigen omgeving.
Zo heeft de gemeente Maastricht de IconenViewer voor haar burgers beschikbaar gesteld. Maar ook zien we dat gemeenten zoals Deurne, Hoeksche Waard, Nijmegen druk bezig zijn om de IconenViewer beschikbaar te stellen.
GeoNovation biedt nu ook de mogelijkheid om deze als App in de AppleStore of Playstore te plaatsen. De gemeente Horst lanceert binnenkort haar Horst a/d Maas 800 jaar App, waarin evenementen en erfgoed wordt gepubliceerd. Ook Maastricht heeft Maastricht voor de Burger beschikbaar als App.
De inhoud van de App blijft bij de eigen organisatie liggen en wordt dynamisch toegevoegd aan de App. Men kan dus zelf bepalen welke kaartlagen en kaartgroepen gepubliceerd worden en op welk moment de data in de App beschikbaar moet komen.

11 oktober 2018 : KaartViewer Inspiratie Dag te Uden

U kunt nu aanmelden, klik hier!
Op onze eigen locatie d’n Office in Uden is onlangs een prachtige nieuwe conferentie ruimte ingericht. Daar zullen we op 11 oktober dan ook onze 6-de KaartViewer Inspiratie Dag gaan organiseren.
We hebben ’s morgens 3 afwisselende presentaties van externe sprekers. Centrale thema voor deze dag is “Common Ground”. Verder zal er veel aandacht zijn voor KaartViewer 3.0, waarbij het Beheer van KaartViewer in een geheel nieuw jasje is gestoken.
’s Middags gaan we meer in detail, waarbij onze gasten worden uitgedaagd om ook actief mee te doen.
GeoNovation organiseert deze dag voor de zesde keer. Ook dit jaar gaan we er voor zorgen dat u gastvrij wordt ontvangen (met vlaai natuurlijk!) en dat u de gehele dag niets te kort komt. Vanaf 16.00 uur sluiten we de dag af met een gezellige borrel.
Onze klanten zijn van harte welkom, maar ook niet-klanten kunnen op deze dag inspiratie op doen. Oftewel: iedereen is welkom.

Een kleine terugblik: in 2017 hebben we ons 5-jarig bestaan op feestelijke wijze gevierd. Een verslag hiervan is hierin te zien.

Februari-2018: GeoNovation ondersteunt de webservices van Dataland en JNET binnen de KaartViewer

Beide organisaties bieden data, zoals BRK, WOZ en KVK aan als webservices. De KaartViewer heeft aangetoond om hier perfect mee om te kunnen gaan. Binnen de KaartViewer kunnen deze bronnen getoond worden, maar ook gefilterd worden. Ook vrij zoeken naar een willekeurig kenmerk resulteert in het vinden van objecten die voldoen. Dit komt omdat de KaartViewer optimaal de WFS services inzet en doorzoekbaar maakt.